De Feyenoorders vieren de 2-0 van Nicolai Jørgensen

Feyenoord wint generale voor bekerfinale

Feyenoord heeft zich hersteld van de recente competitienederlagen tegen NAC en PSV. De geconcentreerd en gretig ogende Rotterdammers wonnen op eigen veld de generale voor de bekerfinale (22 april) met 2-1 van AZ.

Vooraf was er buiten het veld al goed nieuws voor Feyenoord, dat stadionspeaker Peter Houtman weer in De Kuip verwelkomde. De oud-aanvaller (60) was een tijd afwezig nadat hij in het ziekenhuis was gedotterd.

Houtman moest tot zijn genoegen voor rust een keer in actie komen toen Feyenoord na 33 minuten via Jean-Paul Boëtius op 1-0 kwam.

De aanvaller, al geruime tijd niet meer verzekerd van een basisplaats bij Feyenoord, profiteerde van de ruimte, stoomde op en schoot van twintig meter raak.

Het was de enige treffer in een boeiende eerste helft, waarin Feyenoord via Steven Berghuis (paal) en Nicolai Jørgensen (katachtige redding Marco Bizot) verzuimden te scoren.

Higler onthoudt AZ strafschop

De Rotterdammers mochten echter van geluk spreken toen arbiter Dennis Higler en zijn assistent het - tot woede van de AZ-spelers - niet aandurfden om een duidelijke handsbal van Jan-Arie van der Heijden te bestraffen met een strafschop.

Jean-Paul Boëtius is blij met zijn doelpunt

Na rust was de wedstrijd minder spannend. AZ wilde wel, maar miste de kracht om het controlerende Feyenoord zijn wil op te leggen.

Jørgensen besliste in de 73ste minuut de wedstrijd met zijn eerste doelpunt na een droogte van 780 minuten. De Deen was het eindstation na een goede samenwerking met Berghuis en Tonny Vilhena.

AZ deed in blessuretijd nog wat terug met de aansluitingstreffer van Wout Weghorst, zijn twaalfde competitietreffer van dit seizoen, maar de winst van Feyenoord kwam niet meer in gevaar.