Danny Blind ANP

Blind keert terug bij Ajax als rvc-lid

time icon Aangepast

De raad van commissarissen van Ajax heeft Danny Blind voorgedragen als rvc-lid. Hij moet de opvolger worden van Theo van Duivenbode, die in augustus vorig jaar opstapte uit onvrede met het beleid van de Amsterdamse club.

De aandeelhouders moeten op een buitengewone algemene vergadering op 23 april een besluit nemen over de aanstelling van de voormalige bondscoach en oud-speler en -trainer van Ajax. De grootaandeelhouder (de vereniging Ajax) en de ondernemingsraad van Ajax steunen de voordracht.

Volgens president-commissaris Leo van Wijk is Ajax na het vertrek van Van Duivenbode op zoek gegaan naar iemand die zich met name op de voetbalportefeuille zal richten, met de nodige ervaring en bij voorkeur een Ajacied die de club goed kent.

"Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn. Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben. Dus ik ben erg tevreden dat wij hem kunnen voordragen als kandidaat", aldus Van Wijk.

Blind was als speler tussen 1986 en 1999 actief bij Ajax, waarmee hij als aanvoerder in 1995 de Champions League en de Wereldbeker won. Daarna vervulde hij met wisselend succes nog zes functies in Amsterdam: hij was assistent-trainer, hoofdtrainer, directeur spelersbeleid, hoofd opleiding, trainer van de A1 en technisch directeur.

De laatste jaren was Blind actief als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij maakte zijn debuut in september 2015, maar moest na een weinig succesvolle periode in maart 2017 vertrekken.

STER Reclame