Theo van Duivenbode

Van Duivenbode weg bij rvc Ajax uit onvrede

Theo van Duivenbode stapt na vijf jaar uit de raad van commissarissen bij Ajax. Hij kan zich niet vinden in het beleid van de club uit zijn geboortestad.

"De heer Van Duivenbode kan zich onvoldoende vinden in de manier waarop wij, en dan bedoel ik de rvc en de directie, de laatste periode zijn omgegaan met de voetbaltechnische en zakelijke belangen van Ajax", zo licht voorzitter Leo van Wijk van de rvc toe.

De rvc van Ajax bestaat na het vertrek van Van Duivenbode uit Leo van Wijk (voorzitter), Ernst Ligthart, Leen Meijaard en Peter Mensing.

Het nieuws over het vertrek van Van Duivenbode komt een dag na de smadelijke uitschakeling van Ajax door Rosenborg in de laatste voorronde van de Europa League.

Selectie op peil

Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft net als vorig seizoen de grootste moeite de selectie op tijd op orde te hebben. Hij heeft niet op tijd geanticipeerd op het vertrek van spelers als Davy Klaassen, Bertrand Traoré en Davinson Sánchez, Kenny Tete en Jairo Riedewald.

Overmars verkocht deze zomer al voor ruim 80 miljoen euro aan spelers en verdiende zo veel geld voor zijn club. Hij haalde in de winterstop van het seizoen ook David Neres voor 12 miljoen euro. Voor de Braziliaan was geen plaats op de bank tijdens het verloren duel met Rosenborg (2-3).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl