Marcel Keizer
NOS VoetbalAangepast

Ochtendkranten hard over Ajax én Keizer: 'een regelrechte schande'

De ochtendkranten zijn hard in hun oordeel over het optreden van Ajax, dat donderdagavond strandde in de play-offs van de Europa League. In Noorwegen verloren de Amsterdammers met 3-2 van Rosenborg BK. In De Telegraaf moet vooral coach Marcel Keizer het ontgelden.

"Een wissel waarover lang zal worden nagepraat heeft Ajax de das omgedaan tegen Rosenborg BK", refereert De Telegraaf aan het naar de kant halen van Kasper Dolberg. Deyovaisio Zeefuik verving de Deense spits en Joël Veltman ging op het middenveld spelen.

"Het weghalen van Veltman uit de Ajax-defensie werd Ajax noodlottig. Het is na het bereiken van de Europa League-finale van vorig jaar een regelrechte schande."

Joël Veltman

Transfermarkt

De Telegraaf denkt dat de uitschakeling grote gevolgen heeft voor de laatste week van de transfermarkt. "Hoe weet directeur spelerszaken Marc Overmars nog spelers te verleiden naar Ajax te komen?", vraagt de krant zich af. "Wat heeft Kasper Dolberg in de eredivisie en het bekertoernooi nog te leren?"

Keizer stelde in de return dezelfde spelers op als in de heenwedstrijd. Een fout, vindt De Telegraaf. "Na de eenvoudige zege (op FC Groningen, red.) leek het een abc-tje om in Noorwegen dezelfde elf spelers het veld in te sturen. Maar in plaats van het winning team niet te wijzigen koos hij voor het losing team."

En dat ook nog na de finaleplek in de Europa League, dat intern werd gezien als een nieuw begin, maar met terugwerkende kracht een incident bleek waarbij alles op zijn plek viel.

Algemeen Dagblad

Geslagen

"Geslagen", staat er groot op de voorpagina van AD Sportwereld. "Ajax zonder Europees voetbal is een absoluut dieptepunt in de recente geschiedenis van de club", stelde het AD.

"En dat ook nog na de finaleplek in de Europa League, dat intern werd gezien als een nieuw begin, maar met terugwerkende kracht een incident bleek waarbij alles op zijn plek viel. Ajax heeft een vermogen op de bank staan, maar in de belangrijke augustusmaand is de selectie weer niet op orde."

Handelshuis

De Volkskrant opent poëtisch. "Op 350 kilometer van de poolcirkel verdwaalde Ajax donderdag in ijzige kilte", schrijft het. "Ajax is alleen nog kampioen als handelshuis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl