NOS VoetbalAangepast

Ajax heeft weer 'sprankje hoop' én ook een nieuwe aanvoerder

Opeens heeft Ajax niet alleen weer hoop op de titel, maar met Matthijs de Ligt als nieuwe aanvoerder ook iets van de oude bravoure terug in het elftal. "PSV heeft alles in eigen hand, maar er is een sprankje hoop ontstaan", zegt De Ligt zelf na de winst op Heerenveen.

De Ligt moest even nadenken toen hij Ajax-aanvoerder kon worden

De 18-jarige verdediger werd deze week verrast door trainer Erik ten Hag met de vraag of hij de nieuwe aanvoerder wilde worden? De trainer zette Joël Veltman vandaag op de bank en had daarom een andere captain nodig.

"Ik heb er wel even over nagedacht, maar zei eigenlijk gelijk dat ik de uitdaging wilde aangaan. Het is mooi om die verantwoordelijkheid te dragen en volgens mij heb ik dat vandaag gedaan", aldus De Ligt.

Hij nam inderdaad het voortouw door de 1-0 te maken tegen Heerenveen. "Dat was een lekkere binnenkomer, maar het is wel frustrerend als je ziet hoeveel kansen we daarna missen. Dat gaat wel knagen. Hopelijk wordt de afwerking beter."

Ten Hag: we zullen nooit opgeven

Hoe dan ook werd het gat met PSV, dat zaterdag verrassend met 5-0 verloor van Willem II, teruggebracht tot zeven punten. En op 15 april is het PSV-Ajax. "Zo lang er nog wedstrijden zijn, zullen we nooit opgeven", zegt Ten Hag.

Ten Hag: we mogen niet meer van onszelf verliezen

Ook de trainer van Ajax kan niet om de wederom grote reeks gemiste kansen heen. "We mogen niet meer van onszelf verliezen. Rendement in de eindfase, daar ontbreekt het aan. Soms zit je in zo'n fase. Het gaat weer komen."

Wat nu met Veltman?

Het lijkt erop dat Ten Hag voorlopig geen beroep zal doen op Veltman. "De vorige resultaten, een punt uit twee duels, dat past niet bij Ajax. Er moest meer dynamiek komen en dat bracht Rasmus Kristensen als rechtsback en De Ligt als nieuwe aanvoerder."

Hij gaat verder: "De Ligt moet een van de dragende spelers worden. Hij motiveert en corrigeert, daar wilden wij hem extra voor motiveren door hem aanvoerder te maken."

Matthijs de Ligt heeft de 1-0 gemaakt voor Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl