NOS SchaatsenAangepast

Pedersen juicht nog niet: misschien heeft Kramer superkrachten

Kramer na 1.500m: een gat van 16 seconden is wel heel groot

Sven Kramer moet op de slotafstand van het WK allround in het Olympisch Stadion, de tien kilometer, zestien seconden goed maken op de Noor Sverre Lunde Pedersen wil hij voor de tiende keer wereldkampioen worden.

"Ik heb te veel verloren. Zestien seconden is wel heel veel", zei hij na de 1.500 meter, waarop hij vijfde werd. "Ik ben wel beter dan Pedersen op de tien, maar het is wel een gat."

Kramer rijdt in de laatste rit tegen zijn Noorse rivaal. "Er is altijd een kans, maar het wordt geen makkelijke opgave. Ik ga lekker proberen te rijden en kijken of het erin zit."

Pedersen beducht voor superkrachten Kramer

Pedersen is verrast met zijn grote voorsprong en nog niet gerust op een goede afloop. "Je weet het nooit met Kramer, misschien heeft hij nog superkrachten over. Ik moet een vlakke race rijden. Of ik bang ben voor trucjes? Ik geloof in mezelf en ben in vorm."

Pedersen voorzichtig: misschien heeft Kramer superkracht

En wat kan Patrick Roest? Hij staat tweede op ruim zeven seconden van Pedersen, maar een tien kilometer rijden is niet zijn specialiteit. Daarom baalde hij er flink van dat hij op de 1.500 meter niet van de Noor won.

"Ik ben niet erg tevreden. Het had beter gemoeten als ik mee wil doen om de wereldtitel. Maar ik had de benen niet. Ik heb Pedersen nog nog nooit verslagen op de tien kilometer. Als hij stukgaat, kan ik misschien nog geluk hebben."

Roest baalt van 1.500 meter: dit had beter gemoeten

Kramer kwam tot slot ook nog even terug op de beslissing van de ijsmeesters om gisteren op de vijf kilometer niet om de drie ritten te dweilen, maar zes. Daardoor had hij op zijn beste afstand minder goed ijs.

"Dat kan ik ze wel kwalijk nemen en natuurlijk is dat dubieus, maar het hoort er ook bij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl