Pedersen slaat gat met winst op 1.500 meter

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Pedersen grijpt de macht op de WK allround met winst op 1.500 meter
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sverre Lunde Pedersen heeft na een ijzersterke 1.500 meter een grote voorsprong in handen voor de afsluitende tien kilometer op de WK allround. Pedersen won de 1.500 meter in 1.48,33 en heeft een voorsprong van ruim 16 seconden op negenvoudig wereldkampioen Sven Kramer, die derde staat in het klassement.

Zo soepel als Pedersen over het ijs gleed, zo moeizaam zag de rit van Kramer eruit. De Fries kwam op de schaatsmijl niet verder dan de vijfde plek, 2,29 achter de Noor.

Patrick Roest staat tweede in het klassement, hij moet op de tien kilometer 7,78 goedmaken op Pedersen. Roest, die het klassement na twee afstanden aanvoerde, reed in de laatste rit tegen de Noor. Roest lag een ronde voor het einde slechts een paar tienden achter Pedersen.

Roest moest inhouden op kruising

Op de laatste kruising moest de Nederlander echter inhouden om Pedersen voor te laten gaan. Het verschil was duidelijk te zien aan de rondetijd van de slotronde: 29,0 voor Pedersen tegen 29,9 voor Roest.

De prestatie van Pedersen is desalniettemin indrukwekkend, hij laat de winnaar van olympisch zilver op de 1.500 meter 1,54 seconden achter zich.

Het klassement voor de tien kilometer

Standverschil
1. Sverre Lunde Pedersen
2. Patrick Roest+7,78
3. Sven Kramer+16,14
4. Marcel Bosker+31,36

Op de tien kilometer rijdt klassementsleider Pedersen in de laatste rit tegen Sven Kramer. Een rit daarvoor komen Marcel Bosker en Patrick Roest op het ijs.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kramer na 1.500m: een gat van 16 seconden is wel heel groot
De uitslag van de 1.500 meter

STER Reclame