Europa deze week: 'Selmayr had in Den Haag al lang buiten gestaan'

time icon Aangepast

Het was de week van een schimmige benoeming in Brussel. Topambtenaar Martin Selmayr kreeg in een wel zeer korte tijd functie van secretaris-generaal, de hoogste ambtenaar bij de Europese Commissie. Volgens de Franse krant Libération zou hij Eurocommissarissen daarvoor een bijzonder luxe vertrekregeling beloofd hebben.

In het programma Europa deze week analyseert hoogleraar aan de universiteit Leiden Luuk van Middelaar de situatie van de topambtenaar tegen het Europese decor. "Als dit in Den Haag was gebeurd, had die man al lang buiten gestaan." Nederlandse Europarlementariërs pleiten in een NOS-debat voor terugtrekking van Martin Selmayr.

Bekijk hieronder aflevering 5 van Europa deze week:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Europa deze week: aflevering 5

In de rubriek Europa deze week zijn iedere week achtergrondreportages, interviews en debatten te zien. Iedere zondag vanaf 13.00 uur op themakanaal NPO Politiek.

Meer weten over Europa van binnenuit en van buitenaf? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief Brussel Inside, waarin de Europa-correspondenten van de NOS scherpe opinies, hardnekkige geruchten en meeslepende reportages hebben verzameld. De nieuwsbrief verschijnt iedere zondagochtend.

STER Reclame