Screenshot Pegida Nederland
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Pegida plaatst kruizen op bouwgrond moskee Enschede

Pegida heeft in Enschede opnieuw actie gevoerd tegen de komst van een moskee. Aanhangers van de anti-islambeweging hebben vanochtend kruizen geplaatst op de plek waar het islamitische gebedshuis mogelijk komt, meldt RTV Oost.

Volgens Pegida staan op de kruizen de namen van slachtoffers van moslimterrorisme in onder meer Brussel, Londen, Barcelona en Parijs. "Islam staat voor haat en terreur. Daarom vandaag onze actie in Enschede op de plek waar ze een haathuis willen bouwen", schrijft de organisatie op hun Facebook-pagina.

"Wij gaan ervoor zorgen dat dit haathuis er nooit zal komen. Enschede, u hoort nog vaker van ons", waarschuwt een aanhanger die een filmpje van de kruizen heeft gepubliceerd.

Varkensbloed

In november voerde Pegida ook al actie tegen de komst van de moskee. Toen werd er een kruis neergezet dat met varkensbloed was besmeurd. Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming noemde de actie walgelijk en misselijkmakend.

De manifestatie van vanochtend is een vervolg op de actie met het varkensbloed. Pegida zegt te blijven protesteren tegen de komst van de moskee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl