Maria Sjarapova luistert naar aanwijzingen van Sven Groeneveld EPA
NOS Sport Tennis Aangepast

Sjarapova na vier jaar weg bij coach Groeneveld

De samenwerking van Maria Sjarapova met coach Sven Groeneveld is ten einde. Dat hebben de Russin en de Nederlander na vier jaar in goed overleg besloten.

Sjarapova verloor deze week in Indian Wells van Naomi Osaka. De 30-jarige Russin leed daarmee voor het eerst in vijftien jaar voor de derde keer op rij een nederlaag.

De nummer 41 van de wereld kwam vorig jaar april terug van een schorsing van vijftien maanden, maar worstelt sindsdien met haar vorm. "Ik wil Sven bedanken voor z'n ongelooflijke loyaliteit, werkethiek en de vriendschap die er voor altijd zal zijn", zei Sjarapova als reactie op de breuk.

Roland Garros

Onder de hoede van Groeneveld, die de samenwerking met de voormalig nummer één van de wereld begon toen zij vierde stond op de mondiale tennisladder, veroverde ze zeven titels. Het hoogtepunt vormde de eindzege op het grandslamtoernooi van Roland Garros in 2014.

De Nederlandse coach heeft in het verleden ook gewerkt met de toppers Monica Seles, Arantxa Sanchez Vicario, Mary Pierce, Ana Ivanovic en Caroline Wozniacki.

STER reclame