Van Gerwen nieuwe koploper Premier League, 'Barney' toont karakter

Aangepast
Michael van Gerwen Getty Images

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hebben allebei hun vijfde partij in de Premier League Darts gewonnen. 'Mighty Mike' rekende met Simon Whitlock af (7-4), terwijl 'Barney' won van Gerwyn Price (7-5).

In de eerste leg van de avond op het podium in Leeds werd Van Gerwen al direct gebroken door Whitlock, de Australiër die tot nu toe verrassend goed presteert in de Premier League.

Whitlock deed daarna tot 4-4 goed mee, maar toen nam Van Gerwen afstand. Met zijn tweede wedstrijdpijl sloeg hij toe. De Nederlandse nummer één van de wereld kwam tot een gemiddelde van 100,17 per beurt.

Uitslagen speelronde 5

Michael van Gerwen (Ned)Simon Whitlock (Aus)7-4
Raymond van Barneveld (Ned)Gerwyn Price (Wal)7-5
Peter Wright (Sch)Mensur Suljovic (Oos)7-1
Gary Anderson (Sch)Daryl Gurney (Nie)6-6
Rob Cross (Eng)Michael Smith (Eng)7-5

Daarmee spoelde hij de nare smaak van het weekend enigszins weg. Van Gerwen ging in zijn eerste partij op de UK Open verrassend onderuit tegen landgenoot Jeffrey de Zwaan.

Door zijn zege in Leeds en de nederlaag van Michael Smith tegen Rob Cross (5-7), is Van Gerwen de nieuwe koploper van de Premier League. Engelsman Smith had tot vanavond al zijn partijen gewonnen.

PDC Darts
@OfficialPDC
The Green Machine takes it! @MvG180 defeats Simon Whitlock, 7-4, with a 100+ average along the way 👍🏼 #Unibet180 #LoveTheDarts
1 jaar geleden

Ook Van Barneveld kende een slecht weekend. In zijn verloren derderondepartij tegen Mervyn King stond hij zelfs te zwalken op het podium. Later verklaarde de Hagenaar dat hij last had van zijn diabetes.

Van Barneveld buigt achterstand om

In Leeds bleef 'Barney' op zijn benen staan, maar kwam hij wel 5-3 achter tegen Price. Om het duel te winnen, moest de Nederlander de resterende vier legs winnen.

Van Barneveld (91,65 gemiddeld) brak de voormalig rugbyspeler (89,01 gemiddeld) via een 121- en een 101-finish, behield tussendoor zijn eigen leg en wist zich zo verzekerd van een punt. Via bullseye sleepte hij de winst binnen: 7-5.

PDC Darts
@OfficialPDC
WHAT A WAY TO FINISH IT | Barney with a knock out shot to Price...on the bull! #LoveTheDarts #Unibet180
1 jaar geleden

Extra avond Rotterdam

Overigens werd deze week bekend dat Rotterdam een extra speelronde krijgt van de Premier League. Naast de reguliere avond op donderdag 19 april wordt er ook op woensdag 18 april gedart in Ahoy.

Dat heeft dan weer te maken met de afgelasting van de speelronde vorige week in Exeter. Vanwege de hevige sneeuwval werd toen besloten niet te spelen.

Stand Premier League na speelronde 5

#DarterPuntenLegsaldo
1.Michael van Gerwen (Ned)8+15
2.Michael Smith (Eng)8+12
3.Simon Whitlock (Aus)6+4
4.Rob Cross (Eng)6-2
5.Raymond van Barneveld (Ned)5-3
6.Mensur Suljovic (Oos)4+1
7.Gary Anderson (Sch)4-2
8.Peter Wright (Sch)4-7
9.Daryl Gurney (Nie)3-8
10.Gerwyn Price (Wal)2-10

STER Reclame