NOS SportAangepast

Van Gerwen snel onderuit op UK Open, Van Barneveld zwalkt over podium

Het optreden van darter Michael van Gerwen op de UK Open is beperkt gebleven tot één wedstrijd. In de derde ronde van het toernooi in het Engelse Minehead verloor de tweevoudig winnaar met 10-8 van landgenoot Jeffrey de Zwaan.

Van Gerwen, die pas instroomde in de derde ronde, hield tot 6-6 gelijke tred met de 21-jarige De Zwaan, maar werd gebroken en zag zijn tegenstander uitlopen naar 8-6.

In de slotfase miste De Zwaan een pijl voor de wedstrijd en kwam Van Gerwen nog terug tot 9-8. Een leg later benutte De Zwaan zijn tweede kans op de zege wel.

Van Barneveld wankelt letterlijk en figuurlijk

Eerder op de dag had Raymond van Barneveld nog ternauwernood de tweede ronde overleefd, maar later op de avond ging hij roemloos ten onder tegen Mervyn King.

Van Barneveld, die het toernooi won in 2006 en 2007, was duidelijk niet in goeden doen tegen de Engelsman en stond af en toe zelfs te wankelen op zijn benen.

De Nederlander zat tot en met 5-3 aardig in de wedstrijd, maar daarna ging het snel. Van Barneveld wist nog maar één leg te winnen en zag King uiteindelijk met 10-4 de zege binnenhalen.

Stunt Van Duijvenbode

Voor Dirk van Duijvenbode was er wel succes in de derde ronde. Van Duijvenbode zorgde voor een kleine sensatie door tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis met 10-5 te kloppen.

Vanwege de zware storm in Engeland, waarvoor in delen van het land code rood werd afgegeven, wordt het toernooi zonder publiek afgewerkt. Om dezelfde reden werd donderdag al een streep gezet door de Premier League-speelronde in Exeter.

Opvallende uitslagen

Jermaine Wattimena (Ned) * Steve Beaton (Eng) 10-8
Jelle Klaasen (Ned) Daryl Gurney (Nie) * 9-10
Ron Meulenkamp (Ned) * Dave Prins (Eng) 10-4
Vincent van der Voort (Ned) Kyle Anderson (Aus) * 7-10
Peter Wright (Sch) Nathan Rafferty (Nie) * 9-10
Dave Chisnall (Eng) Ryan Meikle (Eng) * 6-10
* Naar vierde ronde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl