Vruchtbare testdag voor Verstappen

Aangepast
Max Verstappen tijdens de tweede testweek in Spanje AFP

Max Verstappen heeft zijn eerste dag van de tweede testweek voor het Formule 1-seizoen bijna optimaal benut. De Red Bull-coureur maakte veel kilometers op het circuit in Barcelona, maar moest op het einde van de dag toch een kleine tegenvaller incasseren.

Problemen met de accu zorgden anderhalf uur voor het einde van de middagsessie dat zijn nieuwe bolide stil kwam te staan.

Na dat incident kwam Verstappen overigens nog wel eventjes de baan op voor een paar laatste ronden. In totaal reed de Limburger, die zijn zieke collega Daniel Ricciardo verving, 130 ronden. Hij was daarmee na Ferrari-coureur Sebastian Vettel (171 ronden) de productiefste coureur van de dag.

Vorige week kwam hij tijdens de eerste testweek in de kou en sneeuw tot 102 ronden in twee dagen. "Een waardeloze week", was toen zijn conclusie.

Over zijn eerste dag van de tweede testweek was hij een stuk positiever. "Het voelt goed aan", liet Verstappen weten op zijn website. "De auto is zeker sneller dan vorig jaar, dat is positief."

Max Verstappen
@Max33Verstappen
We had a good Tuesday! We drove a lot of laps, which helps to understand the car. Feeling positive about the #RB14 👊 #F1Testing #Barcelona
1 jaar geleden

In de ochtenduren was Verstappen zeer productief. De Nederlander stuurde de nieuwe Red Bull 85 ronden over het circuit. Dat was maar eentje minder dan Vettel (Ferrari) en Bottas (Mercedes) aflegden.

Snelheid niet het uitgangspunt

De verschillen in tijden waren in de eerste sessie miniem, maar snelheid was dinsdag niet het uitgangspunt bij de teams. Doel was vooral om de betrouwbaarheid van de motor te testen. In de eerste sessie zette Verstappen een tijd neer van 1.20,649. Bottas was iets rapper met 1.20,596 en Vettel de snelste met 1.20,396. Verstappen komt donderdag nogmaals in actie in Spanje.

Voor McLaren verliep de vroege testsessie moeizaam. De bolide van Stoffel Vandoorne viel al snel stil. De Belg reed slechts zeven rondjes. In de middaguren verging het McLaren aanvankelijk beter, tot Vandoorne weer stil kwam te staan.

Formula 1
@F1
Verstappen is back on track, catching the last of the sun ☀️ He's only recently resurfaced after stopping on-track earlier #F1 #F1Testing
1 jaar geleden

STER Reclame