Blok op het Torentje bij Rutte
NOS NieuwsAangepast

Blok mocht van zijn vrouw weer minister worden

Stef Blok heeft naar eigen zeggen enthousiast ja gezegd op het verzoek om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Na een bezoek aan premier Rutte zei Blok dat het wel verrassend is dat hij nu weer op het Binnenhof rondloopt.

Blok (VVD) was in het vorige kabinet minister voor Wonen en Rijksdienst. Na zijn afscheid zei hij dat het tijd was voor iets anders en dat hij voorlopig niet zou terugkeren in de politiek. Daar is hij nu van teruggekomen.

"Het is een mooie functie. De premier heeft een dringend beroep op mij gedaan. En dan geldt voor mij dat ik niet ijzerenheinig aan mijn oude standpunt blijf vasthouden." Blok volgt Halbe Zijlstra op, die moest aftreden omdat hij had gelogen over een ontmoeting met president Poetin.

Na mijn aftreden ben ik met mijn vrouw helemaal naar Australië gereisd. Verder kan niet.

Blok ontkent dat hij niet van reizen houdt

Ook mevrouw Blok stemde in met de terugkeer naar het kabinet. "We hebben het er thuis wel even over gehad, want het betekent nogal wat voor je privéleven", zei Blok. "Maar ook mijn vrouw is het ermee eens. Anders stond ik hier niet."

Blok erkent dat hij weinig buitenland-ervaring heeft, maar hij brengt wel veel politieke ervaring mee. Hij ontkent dat hij niet van reizen houdt, zoals een krant schreef. "Na mijn aftreden ben ik met mijn vrouw helemaal naar Australië gereisd. Verder kan niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl