NOS VoetbalAangepast

Advocaat: eerste keer dat ik bij Sparta zo uit mijn dak ging

Advocaat: eerste keer dat ik bij Sparta zo uit mijn dak ging

Sparta Rotterdam gaf tegen ADO Den Haag een teken van leven, al gebeurde dat wel pas na de pauze. Trainer Dick Advocaat was een tevreden man na de 2-1 zege, maar wond zich op over de armetierige eerste 45 minuten.

"Na zo'n helft zo terugkomen, dat geeft een goed gevoel. ADO was voor rust heer en meester. Bij ons was er geen strijd, geen beleving. We kwamen overal te laat."

Opportunistisch

En dus moest Advocaat zijn ploeg oplappen in de pauze en het strijdplan aanpassen. "Niet meer opbouwen, simpel spelen. Leg 'm maar neer bij Kramer . Opportunistisch. Dan zie je wat er kan gebeuren."

Zijn toespraak ging ook gepaard met stemverheffingen, zo gaf Advocaat toe. "Dit was de eerste keer dat ik bij Sparta zo uit mijn dak ging. Ik moest het doen, het zat helemaal dood. De eerste helft was de slechtste sinds ik hier ben. Er zat helemaal niks in."

Kramer: ik dacht, ik neem even een hapje

Spits Michiel Kramer gaf met de 1-1 de aanzet voor het feestje op Spangen. "Net even wat meer strijd, meer lef en meer lange ballen. Een wereld van verschil met de eerste helft."

De spits werd vanuit het ADO-vak bespot wegens de 'broodje kroket-affaire'. "Ik had eigenlijk meer problemen met het feit dat ze 'Kramer amateur' riepen", reageerde hij.

"Ik heb twee jaar met plezier en liefde in Den Haag gespeeld. Nooit problemen gehad. Dan vind ik het een beetje raar dat ze zoiets doen."

Michiel Kramer doet na zijn doelpunt alsof hij een broodje kroket eet

Na zijn treffer deed Kramer alsof hij een broodje kroket at. "Ze waren aan het zingen, dus ik dacht: ik neem even een hapje."

De winst betekent dat Sparta de rode lantaarn heeft overgedragen aan Roda JC. Komende zaterdag treffen beide clubs elkaar in Kerkrade.

"Ik ben blij. Dit was de eerste stap. We moeten nu doorpakken. Op naar volgende week", aldus Kramer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl