Kjeld Nuis en Kai Verbij bij de WK sprint
NOS SchaatsenAangepast

Nuis wil 'graag naar huis' en Verbij is 'blij dat het erop zit'

Met het verdelen van de laatste medailles op de WK sprint is er ook een einde gekomen aan het schaatsseizoen van Kjeld Nuis en Kai Verbij. De twee Nederlandse sprinters eindigen achter winnaar Håvard Lorentzen als tweede en derde op het ijs in het Chinese Changchun.

"Ik hoopte toch op die titel", vertelde Nuis na de laatste afstand. "Ik was zo dichtbij en de spanning was hoog en nu ben ik echt he-le-maal klaar met die spanning. Ik wil ook gewoon heel graag naar huis."

Nuis: ik wil gewoon heel graag naar huis

Met tranen in zijn ogen keek Nuis terug op het toernooi. "Het is jammer, want deze had ik toch graag willen winnen. Alles ging lekker de hele week, maar op de 500 meter kon ik niet brengen wat ik wilde. Het was oké, niet slordig, maar het was niet scherp genoeg."

Toch was Nuis niet ontevreden. "Ik heb er gewoon alles, echt alles uitgehaald wat erin zat. Twee keer goud, nu zilver, maar ik wilde gewoon dat toetje. Het had gekund, maar uiteindelijk was het echt een prachtig jaar."

Hongerige Verbij

Dat gold niet helemaal voor Verbij, die een wisselvallig seizoen afsloot met brons. "Het gaat beter, ik reed een goed toernooi en het zijn geen slechte tijden. Het is alleen nog niet helemaal top. Ik vind het wel mooi dat ik dit toernooi nog kon rijden."

Verbij: blij dat het erop zit

Daarmee doelde Verbij op de blessure die hij opliep bij het olympisch kwalificatietoernooi, eind december. "Ik ben blij dat dit seizoen erop zit. Elke prijs is mooi meegenomen, maar dit maakt me wel weer hongerig voor volgend seizoen."

Verbij: "Nu ga ik eerst lekker naar huis. Ik ga vakantie vieren en dan in de zomer er weer fris tegen aan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl