Chantal Blaak feliciteert haar ploeggenote Anna van der Breggen na haar heroïsche zege in Strade Bianche
NOS WielrennenAangepast

Van der Breggen soleert naar zege in loodzware Strade Bianche

Anna van der Breggen heeft de vierde Strade Bianche voor vrouwen op haar naam geschreven.

Na 136 kilometer door sneeuw, regen en modder op de onverharde gravelwegen van Toscane, soleerde de kopvrouw van Boels-Dolmans naar de zege. Op bijna een minuut eindigde Katarzyna Niewiadoma als tweede, voor de winnares van vorig jaar Elisa Longo Borghini.

Slijk en kou

Nadat onder anderen wereldkampioene Chantal Blaak en Ellen van Dijk het in de finale geprobeerd hadden, ontbond Van der Breggen op 20 kilometer van het einde haar duivels. Longo Borghini kon nog heel even volgen, maar op de zevende van acht modderige en hellende stroken was de olympisch kampioene alleen.

Die voorsprong werd daarna alleen maar groter, waardoor Van der Breggen alle tijd had om in de straten van het historische Siena te genieten van haar triomf. Wereldkampioene Blaak eindigde als vierde, Janneke Ensing werd zesde en Van Dijk werd negende.

Van der Breggen soleert naar zege

Voor Van der Breggen is het al de 27ste zege in haar loopbaan. Ze won onder meer de olympische titel in Rio de Janeiro, was twee keer de beste in de Giro Donne en toonde vorig jaar ook haar klasse in het klassieke voorjaar met zeges in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

De Strade Bianche was de eerste Women's World Tour-wedstrijd dit seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl