NOS NieuwsAangepast

Waylon doet met 'Outlaw In 'Em' mee aan Eurovisie Songfestival

Waylon onthult met welk lied hij naar het Eurovisie Songfestival gaat

Waylon gaat Nederland op het Songfestival vertegenwoordigen met het nummer Outlaw In 'Em.

De 37-jarige zanger maakte het nummer bekend in De Wereld Draait Door. De afgelopen dagen speelde hij vijf nummers in het televisieprogramma, de keuze viel op het tweede liedje. De zanger heeft het nummer zelf uitgekozen, na overleg met zijn team. "Je zit met een man of 7 of 8 aan tafel en iedereen heeft een mening. Ik luister naar iedereen die iets te zeggen heeft, maar uiteindelijk maak je je eigen kaarten op", zei de zanger in het programma.

Het is een hernieuwde kennismaking met wie ik daadwerkelijk ben.

Waylon

Het liedje is in Nashville door de zanger zelf geschreven. "Het is een hernieuwde kennismaking met wie ik daadwerkelijk ben", zei Waylon. "Met dit liedje kun je eerste of laatste worden, maar je kan in ieder geval zeggen dat je je nek hebt uitgestoken."

Het nummer is hem op het lijf geschreven, vindt songfestivalkenner Cornald Maas. "Het heeft een heel duidelijk verhaal."

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats in Lissabon op 8, 10 en 12 mei. Op 10 mei doet Waylon mee in de tweede halve finale. Dan wordt beslist of hij bij de grote finale is op 12 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl