Waylon
NOS NieuwsAangepast

Waylon in tweede halve finale Eurovisie Songfestival

Zanger Waylon is op het Eurovisie Songfestival ingedeeld in de tweede halve finale. Dat bleek vandaag bij de loting in de Portugese hoofdstad Lissabon.

Waylon zingt op donderdag 10 mei in de eerste groep van negen landen, dus voor de pauze. Tien van de achttien landen gaan door naar de finale, twee dagen later op zaterdag 12 mei.

Niet helemaal eerlijk

Uit de eerste halve finale op dinsdag 8 mei gaan ook tien landen door. Dat is niet helemaal eerlijk, want in die eerste halve finale doen negentien landen mee, dus een meer dan twee dagen later.

De loting lijkt geen gemakkelijke, want Waylon neemt het op tegen erkende Songfestival-landen als Oekraïne, Rusland, Zweden en Denemarken. Stevige concurrenten, vindt Songfestival-commentator Cornald Maas.

Het is nog niet bekend wanneer Waylon precies aan de beurt is; de definitieve startvolgorde wordt bekend als alle landen hun liedje hebben ingezonden.

Voor de finale op zaterdag is een aantal landen automatisch geplaatst, namelijk Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk en Italië. Deze landen dragen verhoudingsgewijs veel bij aan de Eurovisie-kas en zijn in ruil daarvoor automatisch geplaatst voor de finale. Ook organisator Portugal mag direct aan de finale deelnemen.

Nieuw album

Waylon presenteert in maart zijn nieuwe album The World Can Wait en verwacht wordt dat hij dan ook zijn liedje voor het Eurovisie Songfestival presenteert.

Portugal won vorig jaar het Songfestival in Kiev. Het winnende liedje, van de 27-jarige fado-zanger Salvador Sobral, heette Amor pelos dois. De Nederlandse meidengroep OG3NE werd elfde.

Waylon deed in 2014 ook al mee met het Eurovisie Songfestival, en niet onverdienstelijk. Samen met Ilse DeLange vormde hij The Common Linnets en hun Calm after the storm eindigde als tweede. Alleen Conchita Wurst, 'de vrouw met de baard' uit Oostenrijk, bleef de Nederlandse inzending voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl