Bloemen en kaarsjes op de plek waar Orlando in Den Haag werd gevonden
In samenwerking met
Rijnmond
NOS NieuwsAangepast

Vrienden halen 33.000 euro op voor begrafenis Orlando

Vrienden van de Rotterdamse tiener Orlando Boldewijn (17) hebben genoeg geld opgehaald voor zijn uitvaart. De teller passeerde vanochtend de beoogde 33.000 euro.

Op een speciale internetpagina laat de organisatie weten dat er een begrafenis komt "met veel liefde en veel muziek." Ook willen de nabestaanden Orlando's oma uit Suriname naar Nederland laten komen.

Naast een kist, grafsteen en laatste rustplaats is het geld ook bedoeld om op een mooie locatie in Rotterdam zijn leven te vieren. De organisatie belooft dat elke euro boven het streefbedrag zal worden gedoneerd aan een goed doel waar Orlando trots op zou zijn geweest.

De inzamelingsactie werd gisteren opgezet. Binnen korte tijd was al een aanzienlijk deel van het bedrag binnen, schrijft Omroep West.

'Beste afscheid ooit'

"Wij hielden allen ontzettend veel van hem en willen hem geven wat hij verdient, het beste afscheid ooit. We willen dat graag doen op zijn manier en in zijn stijl," schrijven de vrienden op internet.

De 17-jarige scholier werd maandag dood uit het water gehaald in de Haagse wijk Ypenburg. Hij was al een een week vermist.

Over de doodsoorzaak kan de politie nog niks zeggen. Na een uitzending van Bureau Rijnmond zijn er 40 tips binnengekomen over deze zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl