In Engeland zijn veel wegen nagenoeg onbegaanbaar
NOS NieuwsAangepast

Problemen door winterweer houden aan in heel Europa

In grote delen van Europa blijft het strenge winterweer tot problemen leiden. De meeste slachtoffers zijn gevallen in Oost-Europa, maar ook in Groot-Brittannië, Ierland en enkele landen aan de Middellandse Zee zijn de gevolgen groot.

In Polen zijn volgens de BBC al 21 mensen omgekomen door de kou, hoofdzakelijk daklozen. In Slowakije staat het dodental op zeven, in Tsjechië op zes en in Litouwen op vijf.

Ook Groot-Brittannië en Ierland, waar het weer vier levens heeft geëist, kampen al dagen met de gevolgen van "The Beast from the East", zoals het koufront daar wordt genoemd. Duizenden huishoudens zitten zonder stroom.

Leger

Op de weg ontstaan gevaarlijke situaties. Vannacht moest het Britse leger honderden mensen uit hun auto bevrijden die vastzaten in de sneeuw. In veel regio's rijden geen treinen.

In Ierland is het openbare leven grotendeels stil komen te liggen vanwege sneeuwstormen. Scholen zijn dicht en het vliegverkeer op de luchthavens van Dublin en Cork is stilgelegd tot en met morgen.

Ook in Spanje en Italië zijn doden gevallen door het weer. Een van de slachtoffers in Spanje was een dakloze man die sliep in een verlaten vrachtwagen. In Italië zijn bovendien veel wegen en spoorwegen afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl