Kruijswijk: dit geeft vertrouwen en rust

Aangepast
Steven Kruijswijk heeft het moeilijk in de negende etappe van de Giro 2017 Getty Images

Steven Kruijswijk is blij met zijn meerjarige contract bij de - nu nog - Lotto-Jumbo wielerploeg. "Ik had een contract tot het einde van het jaar en het is wel prettig als je in deze periode al de zekerheid hebt van een meerjarig contract. Dat geeft veel vertrouwen en rust", vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Kruijswijk zette donderdag zijn handtekening onder een contract tot en met 2021 en dat nieuws volgde na de bekendmaking dat zijn ploeg zeker de komende vijf jaar een hoofdsponsor heeft gevonden in Jumbo, zonder Lotto. Directeur Richard Plugge van de wielerformatie omschreef het als een 'megadeal.'

Kruijswijk is blij met nieuw contract

Het is een zegening in de huidige wielerwereld. Een meerjarig contract bij een ploeg met een sponsor die langere tijd aan de ploeg verbonden blijft. Steven Kruijswijk tekende tot 2021 bij de wielerploeg waar Jumbo tot 2023 hoofdsponsor van is.

Ook Kruijswijk is er blij mee. "In de wielersport is er bij veel ploegen weinig zekerheid. Contracten voor één of twee jaar en dan ben je elk jaar weer bezig om een nieuwe naamgever te vinden. Dit is gewoon belangrijk voor de stabiliteit van de ploeg", aldus de renner die voorziet dat de wielerformatie in de breedte sterker kan worden en ook meer talenten kan opleiden en behouden.

Tour, geen Giro

Kruijswijk zal zich dit seizoen als kopman gaan focussen op de Tour en laat de Giro d'Italia links liggen. "Dat vind ik wel jammer", bekent hij ,"want het is een heel mooie wedstrijd."

De laatste jaren richtte hij zich vooral op de koers in Italië. In 2016 reed Kruijswijk vijf dagen in de roze leiderstrui. Een valpartij, twee etappes voor het einde, hield hem uiteindelijk van de overwinning.

"Ik ben ook heel blij en gemotiveerd om weer eens aan het vertrek te staan van de Tour. Om me daar dit jaar volledig op te focussen en te kijken wat ik daar kan behalen."

STER Reclame