NOS WielrennenAangepast

'Een megadeal, ongekend voor de Nederlandse sport'

'Samenwerking met schaatsers zal intensiever worden'

"Dit is een megadeal, ongekend voor de Nederlandse sport." Aan het woord is Richard Plugge, directeur van wielerformatie Lotto-Jumbo. De ploeg maakte donderdag bekend dat Jumbo verder gaat als hoofdsponsor van de wieler- en schaatsploeg.

"Het is een overeenkomst voor onbepaalde tijd, met een minimum van vijf jaar. Dat is echt heel bijzonder, fantastisch dat ze het doen", vertelt Plugge. "Jumbo wil er vol voor gaan en daar heeft Lotto (dat afhaakte als sponsor) de ruimte voor gegeven. We kunnen verder bouwen aan onze plannen."

Een van die plannen is het oprichten van opleidingsploegen, voor zowel talentvolle wielrenners als schaatsers. "We willen proberen jeugd te binden en op te leiden, jongeren enthousiasmeren voor de sporten. Daar willen we een ploeg boven hangen, zodat ze ook uitzicht hebben om door te groeien naar topniveau", aldus Plugge.

Meer samenwerking tussen schaatsers en wielrenners

De samenwerking tussen de schaats- en de wielerafdeling zal in ieder geval worden geïntensiveerd, volgens Plugge. "We gaan nog meer samenwerken, ook op organisatorisch gebied. Zoals de administratie. Het wordt echt één team met twee sporten."

Over het nieuwe budget, naar verluidt zo'n 15 miljoen euro, doet Plugge geen uitspraken. "Maar wij kunnen een stap maken, zullen competitief zijn op World Tour-niveau."

Steven Kruijswijk is de eerste wielrenner die profiteert van de nieuwe deal. Hij verlengde zijn contract bij de ploeg met drie jaar. Het is de bedoeling dat schaatsers Kjeld Nuis en Carlijn Achtereekte, beiden goed voor goud op de Spelen in Pyeonchang, snel zullen volgen. Sven Kramer verlengde in januari al zijn contract met minimaal twee jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl