Tom Dumoulin Getty
NOS Wielrennen Aangepast

'Dumoulin heeft kwaliteiten om klassement Giro én Tour te rijden'

"Tom Dumoulin gaat de Tour winnen, dat hopen we toch allemaal?" Team Sunweb-ploegleider Aike Visbeek liet met die uitspraak de harten van wielerliefhebbers sneller kloppen. Zal de Limburger, die eerder al had aangegeven voor zijn kansen in de Giro d'Italia te gaan, strijden voor de eindzeges in beide grote rondes?

Als het aan Danny Nelissen ligt wel. "Dumoulin heeft de kwaliteiten om het klassement van de Giro en de Tour te rijden", liet de wieleranalist desgevraagd weten aan Langs de Lijn En Omstreken. "Maar om beide rondes in een jaar te winnen... Dan moet echt alles meezitten."

Slechts zeven renners slaagden in die missie. Nelissen: "Renners van top-top-topklasse. Ik denk dat Tom het zou kunnen. Hij zit tien procent boven het normale niveau van de Tour-renners."

Slag om de arm

Desondanks moeten we volgens Nelissen en NOS-verslaggever Han Kock een slag om de arm houden. Kock: "Als het klopt, is het mooi nieuws. Maar Dumoulin wil de Giro winnen. Daarna gaat hij op vakantie, ik meen naar Sicilië. Daar zal hij de knoop doorhakken."

Nelissen: "Bij Tom weten we het nooit, hè. Het wordt altijd een beetje in de schaduw gehouden. Maar ik denk wel dat hij de Tour gaat rijden. Voor het klassement, ja."

Tom Dumoulin in Abu Dhabi Getty

STER reclame