Tom Dumoulin Getty Images

Tom Dumoulin wil dit jaar ook aan de start verschijnen van de Tour de France. Dat bevestigt zijn ploegleider Aike Visbeek. En ook in de Tour wil de Nederlander een goed klassement rijden.

"Tom Dumoulin gaat de Tour winnen, dat hopen we toch allemaal?", zegt Visbeek in de podcast De Rode Lantaarn. "Er is een groep van vijf man die kans maakt en daar hoort hij ook bij."

Tot nu toe was bekend dat Dumoulin opnieuw voor een goed eindklassement wilde gaan in de Giro, met mogelijk aansluitend een Tour-deelname. "In de Giro denk ik dat het gaat tussen Fabio Aru en Tom", aldus Visbeek.

Team Sky bracht al naar buiten dat Chris Froome dit jaar de dubbel voor ogen heeft. In 2018 is dat een niet geheel onlogisch doel, aangezien er een week extra zit tussen de eerste twee grote ronden van het jaar. Na de Giro krijgen de renners zes weken de tijd om te herstellen.

Sunweb communiceerde in januari tijdens de teampresentatie dat er pas in juni, na de Giro, echt knopen worden doorgehakt. "Alles hangt ervan af hoe fit Tom daar uitkomt", aldus de ploeg. Dumoulin sloot destijds op de presentatie niet uit ook voor het eindklassement in de Tour te gaan.

STER reclame