NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst: we zitten in een heel moeilijke fase

Van Bronckhorst: we zitten in een moeilijke fase

Giovanni van Bronckhorst was een geslagen man na de 3-1 nederlaag van Feyenoord tegen PSV. De Rotterdammers lijken maar niet uit hun dip te komen.

"Ik denk dat wij ondermaats waren, zeker de eerste helft. Het was heel angstig in het veld, zonder vertrouwen. Als je geen constantheid hebt in je ploeg, is het moeilijk om kampioen te worden", aldus de trainer van de huidige nummer vier van de eredivisie.

"Je ziet dat we in een hele moeilijke fase zitten en dat zie je terug in het voetbal. De laatste weken hebben we ook te veel moeten schuiven met blessures en schorsingen, dat doet het team niet goed. Maar uiteindelijk moeten we wel meer laten zien dan vandaag."

Beker

Woensdag staat de halve finale van de KNVB-beker op het programma, tegen Willem II. Dan is het buigen of barsten voor Feyenoord, weet Van Bronckhorst.

"Het is de enige manier nog om een prijs te winnen dit jaar, waarbij je je ook gelijk plaatst voor Europa. Heel veel dingen dus om woensdag wel te winnen."

Jørgensen: we winnen niet genoeg wedstrijden

Nicolai Jørgensen beseft ook dat het treffen met Willem II onder hoogspanning staat. "We hebben woensdag een enorme belangrijke wedstrijd, dat gaat ons seizoen bepalen. Want als we vervolgens de beker winnen en nog kunnen strijden voor plek drie, dan ziet het er ineens heel anders uit."

De Deen hoopt komende week in De Kuip wel te scoren. Zijn laatste goal dateert van 24 december vorig jaar. "Ik ben niet te genieten op het moment, omdat ik mijn werk niet goed genoeg doe. Maar ik weet dat ik weer ga scoren. Elke spits kent zulke periodes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl