Cocu gaf uitslag Ajax vooraf door aan spelers voor extra motivatie

In de jacht op de titel was het een zeer gunstige dag voor PSV. Eerder op de dag zagen de Eindhovenaren concurrent Ajax met 0-0 gelijkspelen tegen ADO Den Haag, vervolgens won het zelf overtuigend met 3-1 op bezoek bij landskampioen Feyenoord.

Cocu: extra gemotiveerd als je weet dat concurrent punten verliest

Vlak voor aanvang van de wedstrijd gaf PSV-trainer Philip Cocu zijn spelers mee dat achtervolger Ajax punten had laten liggen. "Normaal doe ik dat nooit, maar vandaag wel", aldus Cocu. "Tuurlijk ben je al gemotiveerd voor je eigen wedstrijd, maar het geeft je extra motivatie als je weet dat je concurrent punten heeft verloren."

Extra gebrand

Het bericht van Cocu had zeker effect op zijn spelers. "Het is een fijne mededeling zo vlak voor je naar buiten gaat", vertelt doelman Jeroen Zoet. "Iedereen is dan extra gebrand. We hebben ook als een kampioen gespeeld vandaag. Het geeft een heerlijk gevoel."

Zoet: als een kampioen gespeeld vandaag

Ook uitblinker Steven Bergwijn reageerde enthousiast toen hij het nieuws van het gelijkspel van Ajax hoorde. "Dat gaf zeker een goed gevoel en een extra boost. "

Met twee assist en een goal was Bergwijn belangrijk voor de koploper. "Uiteindelijk is het niet van belang wie de doelpunten maakt. De drie punten zijn het belangrijkst. Zeker na vorige week is deze zege lekker. "

Bergwijn: resultaat Ajax gaf extra boost

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl