Hans van Baalen ANP

Hans van Baalen wordt geen minister van Buitenlandse Zaken

time icon Aangepast

VVD-Europarlementariƫr Hans van Baalen wil niet de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken worden. Volgens Van Baalen is zijn 'ego' te groot om minister te worden. Bovendien: "De man die dit bepaalt heet Mark Rutte". Van Baalen zegt dat in het televisieprogramma Europa deze week.

Verder gaat het in deze aflevering over de vraag wat Europa mag kosten en over de nieuwe locatie van het medicijnagentschap EMA in Amsterdam.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Europa deze week: Hans van Baalen geen minister en debat over het EU-budget

Van Baalen werd de laatste weken genoemd als mogelijke opvolger voor de onlangs afgetreden Halbe Zijlstra. Van Baalen, die momenteel fractievoorzitter van de VVD in Brussel is, ambieert wel een nieuwe termijn in het Europees Parlement. Hij is acht jaar actief in de Europese politiek.

Europe En Marche

Behalve fractievoorzitter van de VVD in het EP, is hij ook voorzitter van de Europese liberale politieke partij ALDE. De Europese liberalen, waarbij de VVD en D66 horen, hopen dat de nieuwe beweging van de Franse president Macron zich nog voor de verkiezingen van 2019 bij hen zal aansluiten.

Van Baalen voert daar gesprekken over en zegt aanwijzingen te hebben dat Europe En Marche dat ook daadwerkelijk gaat doen.

Meer nieuws over de Europese Unie? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief Brussel Inside, waarin de Europa-correspondenten van de NOS opinies, geruchten en reportages hebben verzameld. De nieuwsbrief verschijnt iedere zondagochtend.

STER Reclame