Esmee Visser legt Ivanka Trump uit wat schaatsen is

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Dag mevrouw Trump, ik ben Esmee Visser'

Het was een opmerkelijk beeld op de tribune zaterdag in de Gangneung Oval: Esmee Visser, winnares van de 5.000 meter vrouwen, en Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president, gemoedelijk naast elkaar zittend en keuvelend terwijl ze naar de massastart keken.

Het oogde als het zoveelste spectaculaire hoofdstuk van het sprookjesverhaal waarin Visser in Zuid-Korea verzeild is geraakt. En Visser onderging het met dezelfde nuchterheid en spontaniteit die haar inmiddels tot een publiekslieveling hebben gemaakt. "Ik voel me heel vereerd eigenlijk dat ik naast zo iemand mag zitten", zei ze.

Nadat ze goud had veroverd op de 5.000 meter had ze gelukwensen ontvangen uit de hele wereld, van koning Willem-Alexander tot Usain Bolt, van premier Mark Rutte tot Roger Federer. Vandaag mocht ze aan de dochter van de machtigste man op aarde de finesses van het langebaanschaatsen uitleggen.

'O, wow, congrats...'

"Ze heeft er niet echt verstand van", zei Visser. "Ik heb het haar een beetje uitgelegd."

Ivanka Trump
@IvankaTrump
Great way to end an amazing day, watching Mass Start Speed Skating with these outstanding Olympians and new friends! #PyeongChang2018 #WinterOlympics2018 #WinterOlympics #TeamUSA 🇺🇸
12 maanden geleden

Aanvankelijk had Ivanka Trump overigens geen idee wie de vrouw in de oranje jas naast haar was. Totdat iemand haar vertelde dat ze naast een winnares van olympisch goud zat.

"Eerst was ze nog een beetje normaal aan het doen tegen me", vertelde Visser na afloop. "Maar toen iemand zei wie ik was, begon ze: o, wow, congrats....".

STER Reclame