Patricia Paay
NOS Nieuws

GeenStijl vervolgd om seksvideo Patricia Paay

Het Openbaar Ministerie bereidt een strafzaak voor tegen website GeenStijl voor het verspreiden van een seksvideo waarin Patricia Paay te zien is. Ook moeten twee verdachten voor de rechter verschijnen.

In de video was te zien hoe Paay seksuele handelingen verricht met een man. Het filmpje werd gepubliceerd door website GeenStijl en daarna massaal gedeeld op sociale media.

De zangeres deed aangifte en de politie hield later een man uit Beverwijk aan. Hij zou verantwoordelijk zijn voor een account op sociale media waarmee de beelden werden geplaatst.

Smaad

De politie verhoorde vorig jaar twee mannen uit Beverwijk en Lelystad, maar of zij ook degenen zijn die voor de rechter moeten verschijnen, wil het OM niet zeggen. Aan de tenlastelegging wordt nog gewerkt. De verdachten worden vooralsnog beschuldigd van smaad, maar daar komen mogelijk nog meer feiten bij.

GeenStijl is niet onder de indruk, en zegt "reuzebenieuwd" te zijn naar de uitkomst van de juridische procedure. De website had de video korte tijd online staan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl