Patricia Paay
NOS NieuwsAangepast

Politie betreurt gang van zaken bij aangifte Patricia Paay

De politie betreurt het dat Patricia Paay zich niet serieus genomen voelt bij de aangifte tegen de persoon van wie ze vermoedt dat die een seksvideo van haar heeft gelekt. De zangeres beklaagde zich gisteren in het televisieprogramma Jinek over haar behandeling door de politie.

In een persbericht zegt de politie: "Wij betreuren het gevoel dat bij mevrouw Paay is ontstaan, zeker gezien de ernst van de situatie waarmee zij geconfronteerd is. De politie en OM NH [Openbaar Ministerie Noord-Holland, red.] nemen de zaak serieus."

'Aanvullende verklaring'

Vandaag heeft de politie een gesprek gehad met Patricia Paay. Daarbij was haar advocaat aanwezig. Volgens de politie zijn er afspraken gemaakt om het contact verder goed te laten verlopen en een aanvullende verklaring op te nemen.

Afgelopen vrijdag heeft Paay aangifte gedaan tegen de Telegraaf Media Groep, de eigenaar van website GeenStijl waarop de video naar buiten kwam. In de beleving van de politie was de aangifte zorgvuldig voorbereid, maar dat is niet goed terug te vinden in de verklaring die is opgenomen.

De politie zegt verder dat het onderzoek in volle gang is. Het wordt geleid door het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Behalve tactische rechercheurs zijn digitale en cybercrime-experts van de politie erbij betrokken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl