AS Roma-doelman Allison baalt na de 2-1 van Sjachter Donetsk

Sjachtar Donetsk is in Oekraïne AS Roma de baas

Sjachtar Donetsk heeft in de achtste finales van de Champions League een nipte overwinning geboekt op AS Roma. In de vrieskou van Charkov werd het 2-1.

De kampioen van Oekraïne, die in de groepsfase uit en thuis van Feyenoord won en Manchester City de enige nederlaag toebracht, kwam voor rust een paar keer goed weg. Zo kreeg AS Roma-speler Edin Dzeko bij een corner de bal op zijn knie in plaats van de wreef en werd het schot uit de rebound van Federico Fazio geblokt.

Dzeko verprutste daarna ook een flinke kans toen hij na een prima pass van Diego Perotti alleen de keeper nog hoefde te verschalken. En Konstantinos Manolas had bij een hoekschop de hoek voor het uitkiezen, maar kopte naast. Bij Roma's vijfde kans, kort voor rust was het wel raak: Dzeko anticipeerde met een steekballetje goed op een loopactie van Cengiz Ünder, die van dichtbij scoorde.

De 20-jarige Cengiz Ünder zette AS Roma op voorsprong tegen Sjachtar Donetsk

Sjachtar, dat voor rust wel dreigend was bij uitbraken maar geen enkel schot op doel had afgevuurd, kwam na rust stukken beter voor de dag. Roma werd almaar verder naar achteren gedrongen en al snel werd het 1-1.

Omdat verdediger Serhiy Kryvtsov geen afspeelmogelijkheid zag, ramde hij de bal naar voren, waarna Sjachtars Argentijnse spits Facundo Ferreyra de bal binnenschoot. Even later zette Fred de thuisploeg op 2-1 door de bal uit een vrije trap fraai via de onderkant van de lat binnen te schieten.

Facundo Ferreyra verschalkt Roma-doelman Allison voor de gelijkmaker

In de slotfase sloeg de vlam nog even in de pan na een vermeende elleboogstoot van Sjachtar-speler Taison tegen Perotti. Even later kreeg de thuisploeg nog een levensgrote kans op de 3-1, maar dit keer hield Alisson op miraculeuze wijze zijn doel schoon.