Eerste verlies sinds Vancouver voor Canadese ijshockeyers

Aangepast
Canada druipt af na verlies tegen Tsjechië Reuters

De Canadese ijshockeyers hebben voor het eerst sinds de Spelen in Vancouver (2010) een olympisch duel verloren. Tsjechië klopte de titelhouder na shoot-outs met 3-2. In Groep B won Rusland met 4-0 van de VS.

Canada kwam in de eerste periode twee keer op voorsprong, via Mason Raymond en Rene Bourque. Tussendoor tekende Dominik Kubalik voor de 1-1 en Michal Jordan bracht de Tsjechen in de eerste minuut van de tweede periode opnieuw langszij.

De Canadese keeper is geklopt AFP

Canada loste meer schoten, maar was niet trefzeker. Tsjechië hield zelfs met twee man minder op het ijs stand. In de extra tijd miste Mat Robinson een grote kans. Wojetk Wolski (Canada), Petr Koukal en Jan Kovar (beiden Tsjechië) scoorden in de shoot-outs, Derek Roy (Canada) miste.

In dezelfde groep gaf Zwitserland een pak slaag aan Zuid-Korea. De thuisploeg ging met liefst 8-0 onderuit.

Geen herhaling 'Miracle on Ice'

De Verenigde Staten hebben in groep B niet kunnen verrassen tegen de Russische ijshockeyploeg. In een volgepakt stadion kon 'Miracle on Ice' nooit een herhaling krijgen. De Russen waren met 4-0 te sterk.

De VS leek in de eerste periode op voorsprong te komen, maar goed ingrijpen van goalie Vasili Kosjetsjkin voorkwam de openingstreffer. Aan de andere kant was het echter wel raak. Nikolai Prochorkin zette de Russen op 1-0.

De Amerikanen probeerden van alles om weer in de wedstrijd te komen, maar treffers van Prochorkin en Ilja Kovaltsjoek (2) bezegelden het lot van de VS. Slovenië won in dezelfde groep na shoot-outs met 3-2 van Slowakije.

Nikolai Prochorkin scoort voor Rusland AFP

STER Reclame