NOS NieuwsAangepast

Koning: 'Prinses Amalia naar China' is een totaal onzinverhaal

'Dat verhaal moet terug naar de dikke duim waar het uit gezogen is'

Het bericht dat prinses Amalia, de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima, een deel van haar schooltijd in China gaat doorbrengen, is een "totaal onzinverhaal". Dat zei Willem-Alexander voor het Noordbrabants Museum in Den Bosch, waar hij vandaag een tentoonstelling opende over het genootschap De Zwanenbroederschap.

De Telegraaf berichtte deze week dat prinses Amalia van plan zou zijn om naar een exclusieve school in Changshu te gaan, om daar haar opleiding te vervolgen. De koning zei dat hij het nieuws las, toen hij op de terugweg uit Zuid-Korea een tussenlanding in Parijs maakte. Hij was er "verbaasd" over en belde zijn dochter om haar reactie te peilen.

Amalia moest "heel hard lachen" om het bericht, vertelde de koning, die het verhaal vervolgens "naar de dikke duim" verwees van de betreffende journalist.

De 14-jarige kroonprinses zit op het Christelijk Gymnasium Sorghvliet. Ze heeft het daar heel erg naar haar zin, voegde de koning er nog aan toe.

Opmerkelijk

"Het is heel opmerkelijk dat de koning reageert op een gerucht", zegt Koninklijk Huis-verslaggever Kysia Hekster. "Blijkbaar zit 't hem hoog, want er gaan heel veel verhalen over de koninklijke familie, en in principe wordt daar nooit op gereageerd."

Hekster vraagt zich af of de koning opnieuw zal reageren als er in de toekomst verhalen over zijn gezin de ronde doen. "Je loopt het risico dat mensen zich de volgende keer gaan afvragen waarom er dan niet wordt gereageerd."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl