Reuters

In de laatste drie maanden van het roerigste jaar voor Uber tot nu toe draaide het bedrijf nog altijd fors verlies, maar wel minder eerder. Het verlies in het vierde kwartaal kwam uit op 1,1 miljard dollar, 360 miljoen minder dan in de drie maanden daarvoor.

Het verlies over heel 2017 viel wel fors hoger uit dan over 2016: 4,5 miljard tegenover 2,8 miljard dollar een jaar eerder, merkt zakenzender CNBC op.

Het laatste kwartaal van 2017 was het eerste waarin de nieuwe ceo Dara Khosrowshahi volledig aan het roer stond. Hij is sinds de start bezig met blussen van allerlei brandjes die zijn voorganger, Travis Kalanick, heeft achtergelaten. Zo besloot hij vorige week een schikking te treffen in de rechtszaak tussen zijn bedrijf en Waymo, het zelfrijdende-autobedrijf van Google.

Beursgang 2019

In Amerikaanse media werd dit gezien als een overwinning voor Khosrowshahi, die daardoor weer een zorg minder heeft. Zo kan hij zich nu onder meer richten op een beursgang van Uber, die waarschijnlijk in 2019 gaat plaatsvinden. Eind vorig jaar kwam het bedrijf daarnaast in opspraak vanwege een groot datalek wat het niet had gemeld en waar het de hacker zwijggeld voor had betaald. Dit speelde toen Kalanick nog topman was.

Uber is een niet-beursgenoteerd bedrijf en is dus - in tegenstelling tot techbedrijven als Facebook en Alphabet (moederbedrijf van Google) - niet verplicht om dit soort cijfers te delen. Het geeft dus wel een aantal cijfers af, maar een compleet beeld van hoe de taxidienst het doet ontbreekt.

STER reclame