Knegt en De Laat naar finale op 1.500 meter

Aangepast
Sjinkie Knegt ANP

Sjinkie Knegt én Itzhak de Laat staan de finale van de 1.500 meter shorttrack. De Fries deed dat op superieure wijze, De Laat kreeg een finaleticket door een jurybeslissing.

Knegt greep in zijn halve finale direct de leiding en hield die positie, ondanks enkele aanvalspogingen van concurrenten, gedecideerd vast. In het tweede deel van de race hield hij de rest op afstand.

Na een valpartij van Sandor Shaolin Liu, die in tweede positie reed, kon Knegt in de laatste rondes onbedreigd naar de streep rijden. De Hongaar werd gehinderd, zo bleek na bestudering van de beelden, en werd daarom door de jury alsnog toegevoegd aan de finale.

De Laat gehinderd door Chinees

Itzhak de Laat leek aanvankelijk de A-finale te missen. Hij eindigde als derde in zijn halve finale, maar na bestudering van de beelden wees de jury hem alsnog aan voor de A-finale. De Laat werd gehinderd door de val van een Chinees.

De Laat maakte eerder vanochtend al indruk in zijn serie. Hij begon zijn halve finale achter in de groep, schoof naar voren en kwam na een val van een voor hem rijdende Chinees op plaats twee terecht. Die kon hij echter niet vasthouden, plaats drie bleek het hoogst haalbare.

Veel valpartijen in serie Knegt

Sjinkie Knegt kwam de series in de ochtend met enig fortuin door. Knegt finishte als derde in zijn heat die werd ontsierd door valpartijen. Hij reed op de vierde positie toen er voor hem twee schaatsers ten val kwamen, maar daarbij trof de Fries geen blaam. Ook de Rus Pavel Sitnikov ging onderuit, waardoor Knegt eenvoudig doorging.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Knegt ontsnapt aan valpartij in serie, De Laat knap door

Itzhak de Laat plaatste zich vanochtend op indrukwekkende wijze voor de halve eindstrijd. Drie ronden voor het einde schoof De Laat met een fraaie inhaalactie op van de vierde naar de tweede plaats.

Bij het horen van de bel moest hij die plek even inleveren, maar de Israëliër Vladislav Bykanov werd een bocht later weer teruggewezen naar plaats drie. Achter de Zuid-Koreaan Hwang Dae-heon ging de Laat als tweede uit zijn serie naar de halve finale.

Het finaleblok op de 1.500 meter begint om 13.22. De finale met Knegt is te zien op NPO 2.

STER Reclame