Einde Spelen snowboarder Van der Velden na zware breuk

Aangepast

Voor de 17-jarige Niek van der Velden zijn de Olympische Spelen uitgelopen op een drama. De snowboarder heeft tijdens een training een zware breuk in zijn rechterarm opgelopen en is inmiddels geopereerd.

Van der Velden zou als eerste Nederlander in actie komen in Pyeongchang, maar nog voor de eerste van de twee kwalificatieruns op het onderdeel slopestyle schakelde de sporter zichzelf uit.

Bij de laatste training kwam hij hard ten val. In de eerste berichten werd gesproken van een schouder uit de kom, maar na nader onderzoek in het ziekenhuis bleek het ernstiger.

'Ik zag direct dat het een flinke crash was'

Coach Frank van der Putten over de val van zijn pupil Niek van der Velden.

Coach Frank van der Putten zag de val van dichtbij. "Niek vloog wat te hard over de eerste schans, waarschijnlijk omdat hij last kreeg van een windvlaag. Ik zag dat het een flinke crash was en wist eigenlijk meteen dat hij niet zou kunnen starten."

Succesvolle operatie

Van der Velden is inmiddels succesvol geopereerd aan zijn gebroken rechterbovenarm. "De breuk is met een plaat aan elkaar gezet," aldus chef arts Cees Rein van den Hoogenband.

"Hij zal nog enige tijd in het ziekenhuis moeten blijven. We kijken morgen verder hoe Niek er aan toe is. Het is nu belangrijk dat de operatiewond goed herstelt en de zwelling afneemt."

Naast het onderdeel slopestyle had Van der Velden zich ook gekwalificeerd voor de Big Air. Ook door dat onderdeel kan dus een streep. De jonge Nederlander was op voorhand geen medaillekandidaat.

1/3Niek van der Velden ANP

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/3Minister-president Rutte leeft mee met Van der Velden

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

3/3Bijl over Van der Velden: grote teleurstelling voor zo’n jonge gozer

STER Reclame