Renaud Emond heeft Standard op 2-2 gebracht tegen Club Brugge

Standard Luik houdt Club Brugge uit bekerfinale

Standard Luik is voor de zeventiende keer finalist in het toernooi om de Beker van België. De zevenvoudig winnaar verloor weliswaar met 3-2 bij Club Brugge, maar had thuis de elfvoudig winnaar met 4-1 verslagen.

De van Feyenoord overgenomen doelman Kenneth Vermeer kende een ongelukkig debuut. Al na vijf minuten dook hij onder de bal door waarna Orlando Sá kon binnenkoppen. Kort voor rust viel uit een vrije trap van Hans Vanaken de 1-1.

Na een uur gloorde er hoop voor Club toen Abdoulay Diaby er op aangeven van de kersverse Gouden Schoen-winnaar Ruud Vormer 2-1 van maakte. Renaud Emond, in Luik al goed voor drie treffers, boorde die tien minuten later de grond in met de 2-2.

Een pegel van Jordy Clasie, met Vermeer en Vormer de derde Bruggeling met een Feyenoord-achtergrond, leverde Club nog wel de overwinning op, maar meer zat er niet in.

Standard stuit op 17 maart in de finale op Racing Genk, dat afgelopen dinsdag al afrekende met KV Kortrijk.