NOS VoetbalAangepast

Vormer beste voetballer van België: dit zag niemand aankomen

Ruud Vormer is uitgeroepen tot beste speler van de Belgische competitie in 2017. De 29-jarige middenvelder van Club Brugge hield in de strijd om de Gouden Schoen Leander Dendoncker (Anderlecht) en Youri Tielemans (Anderlecht/Monaco) achter zich.

Vormer, die in Nederland bij AZ, Roda JC en Feyenoord onder contract stond, kreeg de prijs vooral voor zijn prestaties in het eerste deel van het huidige seizoen. Hij staat nu al op negen goals en vijftien assists.

Vormer kreeg de Gouden Schoen tijdens een gala uit handen van Louis van Gaal. "Ik hoop dat de volgende stap is dat hij toch eventueel weer een kans krijgt voor het Nederlands elftal. Maar dat kan ik makkelijk zeggen, want ik ben niet meer de bondscoach", aldus Van Gaal.

'Dit had niemand verwacht'

Vormer zelf wist niet wat hem overkwam. "Ik ben een teamspeler, ik ga geen acht man voorbij. De beste voetballer van België, dat had niemand verwacht toen ik bij Feyenoord vertrok."

Vormer beste voetballer van België, dat zag hij niet aankomen

En over Van Gaal: "Die heeft me op mijn achttiende laten debuteren bij AZ. Hij is superbelangrijk voor me geweest."

Rensenbrink en Boskamp

Vormer is de derde Nederlander die de Gouden Schoen in België ontvangt. Johan Boskamp (1975) en Rob Rensenbrink (1976) gingen hem voor. Vorig jaar ging de prijs naar Vormers oud-clubgenoot José Izquierdo.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl