Ruud Vormer (links) blonk uit bij Club Brugge in de topper tegen Anderlecht (5-0).
NOS VoetbalAangepast

Vormer geroemd na eclatante zege Club Brugge in topper

In België zijn ze nog lang niet uitgepraat over de dreun die Club Brugge gisteren uitdeelde aan Anderlecht. 5-0 werd het, waardoor koploper Brugge nu al dertien punten voorsprong heeft op Anderlecht, de nummer drie.

Ruud Vormer (ex-AZ, ex-Roda JC en ex-Feyenoord) speelde op het Brugse middenveld een hoofdrol. De 29-jarige West-Fries bereidde de 1-0 voor en maakte zelf de 3-0 uit een penalty.

Lovende kritieken

Zijn spel leidde tot lovende kritieken in de Belgische pers. Zo schreef Jan Mulder in zijn commentaar in de Belgische krant Het Laatste Nieuws: Vormer, ooit een beginnende stofzuiger die ze bij Feyenoord wegens gebrek aan klasse wegdeden, is een klasbak geworden, een strateeg met werklust, een aanvoerder die bij een stand van 2-0 niet aan consolideren denkt, maar, zoals hij gisteren na de historische match in een interview zei: 'Nu gaan we ze kapotmaken'.

Club Brugge vernedert Anderlecht in Belgische topper

Volgens Mulder en vele andere kenners van het Belgische voetbal verdient Vormer het om verkozen te worden tot beste voetballer van het afgelopen jaar. Met die zogeheten Gouden Schoen is Vormer zelf nog niet bezig. "Ik merk wel dat ik er vaker op word aangesproken, maar ik probeer gewoon te blijven doen wat ik al een tijdje doe."

Anderlecht-fans boos

In Brussel kwam de klap keihard aan. Boze Anderlecht-supporters belaagden de spelersbus bij terugkeer en hielden de auto van trainer Hein Vanhaezebrouck staande. De geplaagde coach gaf de gepikeerde fans kort tekst en uitleg en mocht daarna doorrijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl