Luigi Di Biagio als coach van Italië onder 21
NOS VoetbalAangepast

Di Biagio bondscoach Italië in afwachting van grote namen

Luigi Di Biagio zal als interim-coach op de bank plaatsnemen bij de nationale ploeg van Italië. De 46-jarige coach van de beloften vervangt Gian Piero Ventura.

Die werd in november aan de kant gezet, nadat de Azzurri in de play-offs om een WK-ticket van Zweden hadden verloren. Daardoor plaatste Italië zich voor het eerst sinds 1958 niet voor het WK.

Di Biagio, die zelf op de WK's van 1998 en 2002 in de Italiaanse ploeg speelde en in 2000 in De Kuip de finale van het EK verloor van Frankrijk, staat in ieder geval in maart aan het roer bij de oefenduels met Argentinië en Engeland.

Droomkandidaten

Daarna hoopt de Italiaanse bond een van de droomkandidaten aan te stellen. Het zou daarbij gaan om Roberto Mancini (Zenit Sint-Petersburg), Claudio Ranieri (Nantes) of Antonio Conte (Chelsea), maar die staan alle drie nu nog onder contract bij een club.

Uitgesloten is het niet dat Di Biagio langer mag blijven als bondscoach. Zijn Engelse evenknie Gareth Southgate werd immers ook vanuit de beloften doorgeschoven naar interim-bondscoach. In juni maakt hij zijn opwachting op het WK.

Di Biagio (knielend, midden) bij het EK 2000 voor de halve finale tegen Nederland in de Arena

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl