Gian Piero Ventura
NOS VoetbalAangepast

Italië zet bondscoach Ventura op straat

Gian Piero Ventura is niet langer de bondscoach van Italië. De 69-jarige trainer krijgt zijn ontslag na het mislopen van het WK in Rusland. De 69-jarige bondscoach, die na het EK van 2016 de opvolger werd van de naar Chelsea vertrokken Antonio Conte, had nog een contract tot en met het EK van 2020.

Carlo Ancelotti, oud-trainer van onder meer Bayern München, Real Madrid en AC Milan, wordt genoemd als opvolger.

Crisisberaad

Het ontslag van Ventura werd bekendgemaakt na crisisoverleg bij de voetbalbond met onder anderen technisch directeur Carlo Tavecchio en Damiano Tommasi, de voorzitter van de spelersraad. Tommasi pleitte daarbij voor een grote schoonmaak bij de Italiaanse bond. Hij opperde dat er in ieder geval een nieuw bestuur moet komen.

Maar Tavecchio blijft vooralsnog aan. De technisch directeur ziet geen reden om zelf op te stappen. Toen hij dat tijdens het gesprek liet weten, stapte Tommasi uit onvrede uit het overleg.

Tommasi zegt dat het geen oplossing is om de coach weg te sturen en vervolgens geen hervormingen bij de bond door te voeren.

Gian Piero Ventura en Gianluigi Buffon

Tijdens het duel met Zweden lieten enkele spelers duidelijk merken het niet eens te zijn met de keuzes van de bondscoach. Toen Daniele de Rossi werd gemaand warm te gaan lopen, wilde hij dat in eerste instantie niet.

"Waarom zet je mij in het veld", zei hij wijzend naar aanvaller Lorenzo Insigne. "We moeten niet gelijkspelen, we moeten winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl