Avro Tros
NOS Nieuws Cultuur & Media Aangepast

NVWA onderzoekt rokende Hiddema in 'Dit was het nieuws'

De NVWA onderzoekt de uitzending van Dit was het nieuws van gisteravond. Daarin stak panellid Theo Hiddema in de studio een sigaret op en dat is mogelijk strafbaar.

In 2013 kreeg de VPRO een boete van 600 euro omdat Hans Teeuwen een sigaret rookte in Zomergasten. Sinds 2004 is het verboden te roken op de werkplek en dat geldt ook voor televisiestudio's.

Presentator Harm Edens bood Hiddema gisteravond aan maar een sigaret te nemen toen de drie andere panelleden als grap wegliepen. "Wilt u even roken? Kan gewoon hier. Maken we een geïmproviseerde asbak", zei Edens, waarop hij het FvD-Tweede Kamerlid een leeg glas aanreikte.

Theo Hiddema rookt in studio van 'Dit was het nieuws'

Hiddema stak daarop een dunne mentholsigaret op. "Hij zit te roken, wat goed", reageerde een verbaasde Jan Jaap van der Wal toen hij terugkeerde. "Je bent twee minuten weg en het is feest hier", grapte Peter Pannekoek. "Jan Jaap loopt coke te snuiven..."

Hiddema reageert kort op het onderzoek van de NVWA. "Nou, hebben ze wat te doen. Ik gun iedereen een maagzweer die zich opwindt over mijn rookgedrag."

AVROTROS laat weten roken niet te willen goedkeuren of aanmoedigen. "Theo Hiddema stak zijn sigaret op in een break tijdens de opnames van Dit was het nieuws. Hier ontstond vervolgens zo'n grappig gesprek en leuke situatie dat wij een inhoudelijke keuze hebben gemaakt om dit wel uit te zenden."

STER reclame