Feyenoord treurt na de 1-0 nederlaag bij VVV-Venlo
NOS VoetbalAangepast

Wanhoop bij Feyenoord: niet constant, niet goed genoeg

"We zijn niet constant genoeg in de competitie", stelde Giovanni van Bronckhorst zondag na de 1-0 nederlaag bij VVV-Venlo, de vijfde nederlaag van het seizoen en al de elfde wedstrijd met puntenverlies voor de landskampioen.

"Daarom staan we nu op grote achterstand. Het is zaak om nog te klimmen", gaat de Feyenoord-trainer verder. En terugblikkend op het duel in Venlo: "We weten dat VVV fel start, maar als wij dat ook doen wordt het een betere wedstrijd."

Van Bronckhorst: zijn niet constant genoeg

De coach bracht met Jean-Paul Boëtius in de 68ste minuut zijn eerste wissel en Robin van Persie (82ste minuut) en Dylan Vente (89ste minuut) kwamen pas in de slotfase. "Het lag niet aan het systeem", verklaarde Van Bronckhorst. "We hadden controle en ook met deze speelwijze konden we kansen creëren."

'Als team verzaakt'

Het verschil met koploper PSV liep door het verlies tegen VVV op tot negentien punten na 21 speelrondes. De landskampioen staat nu vierde. Afgelopen woensdag was Feyenoord in de KNVB-beker nog met 2-0 te sterk voor PSV.

"We moeten de scherpte van afgelopen woensdag ook in deze wedstrijd kunnen opbrengen", vond aanvoerder Karim El Ahmadi. "Dat is niet gebeurd en dat kunnen we onszelf verwijten. We hebben vandaag als team verzaakt."

El Ahmadi: hebben als team verzaakt

Een groepsgesprek in de winterstop heeft vooralsnog niet tot betere resultaten geleid. "Het is bij vlagen hetzelfde als voor de winterstop", aldus El Ahmadi. "In de beker kunnen we het wel, maar in de competitie is het niet goed genoeg voor een club als Feyenoord."

"Het seizoen is nog lang, maar voor plek 2 en 3 kunnen we nog spelen", gelooft El Ahmadi. Van Bronckhorst: "We gaan vol voor de beker en donderdag (tegen FC Groningen in eredivisie, red.) moeten we dit gevoel van nu wegspelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl