Clint Leemans juicht na zijn late treffer tegen Feyenoord

Feyenoord blameert zich in Venlo tegen jubilerend VVV

Een paar dagen na de verdiende bekerzege op PSV (2-0) heeft Feyenoord zich geblameerd in Venlo. In De Koel verloor de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst met 1-0 van een sterk VVV-Venlo.

In de eerste helft slaagde Feyenoord er niet in een bres te slaan in de solide de solide defensie van VVV. De Limburgers speelden een jubileumduel en hadden vanwege het 115-jarig bestaan van de club een speciaal shirt aan.

VVV creëerden meer, maar testte doelman Brad Jones amper. De grootste kans was voor Johnatan Opoku, maar van dichtbij miste hij de bal.

Na rust kwam Feyenoord tot meer kansen, maar Lars Unnerstall stond op zijn post. Ook VVV kreeg genoeg mogelijkheden, met name voor Vito van Crooy, maar ook Jones hield z'n doel lang schoon.

Op de strafschop van Clint Leemans, na een overtreding van Renato Tapia op de net ingevallen oud-Feyenoorder Romeo Castelen, moest hij het antwoord echter schuldig blijven.

Nicolai Jørgensen in duel met Jerold Promes (l)