Gretige Van de Beek neemt alle twijfels weg bij zichzelf

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ik probeer nu altijd gretig te zijn voor de goal'

Het is 16 november als Donny van de Beek met de NOS spreekt. De middenvelder van Ajax twijfelt openlijk over zijn scorend vermogen. "Op dit moment loopt het even niet", zei Van de Beek destijds. "Al kan dat zo weer veranderen. Als 'ie er dan net wel ingaat, dan ligt het weer helemaal anders. Ik zal er snel weer staan."

Een dag later maakt Van de Beek een hattrick tegen NAC. Daarmee heeft hij een groot aandeel in de 8-0 zege in Breda. De 20-jarige middenvelder scoort na de uitspatting tegen NAC ook tegen Roda JC (5-1), PSV (3-0) en Feyenoord (2-0).

"Daarna is het wel beter gegaan", zegt hij nu met een glimlach. "Die lijn wil ik doorzetten."

Ik vond dat ik meer bewust moest zijn van ├ęcht willen scoren.

Donny van de Beek

Van de Beek probeert uit te leggen wat hij aan zijn spel heeft aangepast. "Ik vond dat ik meer bewust moest zijn van ├ęcht willen scoren. Daarop focussen. Die gretigheid hebben voor de goal. Dat gevoel probeer ik nu altijd naar boven te halen. Dat is gewoon belangrijk."

Of Ajax vanmiddag om 16.45 uur weer een monsterzege kan behalen tegen NAC weet Van de Beek niet. Hij blikt nog eens terug op het uitduel. Toen beleefden de Amsterdammers een droomstart.

"In het begin vlogen alle kansen erin. We pakten het daarna ook goed op. We bleven maar doordrukken. Ik denk dat we dat weer moeten doen. Volle druk. Helemaal omdat we in eigen huis spelen. We moeten weer zo snel mogelijk een doelpunt maken."

Hattrick?

Rest de vraag of Van de Beek vanmiddag ook weer zelf in het zonnetje zal staan. Hij weet inmiddels wat er gebeurt na een gesprek met de NOS. De middenvelder schat de voorzet op waarde: "Wie weet wel weer drie goals."

De kans bestaat dat Amin Younes vanmiddag weer minuten gaat maken in het eerste van Ajax. Van de Beek had net als zijn teamgenoten eigenlijk al afscheid van hem genomen, maar de transfer van de Duitse rechtsbuiten naar Napoli ketste op het laatste moment af.

"Zo zie je maar weer: het kan altijd anders lopen in de voetballerij. Het was wel apart toen hij hier weer was. Ik ben wel blij dat ik hem weer zie. Hij ligt goed in de groep en ik kan goed met hem opschieten. Ik denk dat we hem nog heel goed kunnen gebruiken dit seizoen."

Amin Younes deelt in de vreugde nadat Donny van de Beek met het hoofd heeft gescoord tegen Molde in de Europa League 2015/16 Pro Shots

De wedstrijd Ajax-NAC Breda is vanmiddag vanaf 16.45 uur live te volgen via een blog op NOS.nl, Teletekstpagina 828 en via Langs de Lijn op NPO Radio 1. De samenvatting van het duel is te zien om 19.00 uur bij Studio Sport Eredivisie op NOS.nl en NPO 1.

STER Reclame