NOS VoetbalAangepast

'Ik heb het ook in me om veel doelpunten te maken'

Van de Beek: ik zal er snel weer staan

Marcel Keizer zei het al: de sfeer bij Ajax is anders dan voor de interlandbreak. Daarmee doelde hij op de spelers die extra vrolijk terugkeerden, omdat ze zich mogen verheugen op het WK van volgend jaar zomer.

Maar niet alleen de Marokkaan Hakim Ziyech en de Deen Lasse Schöne brachten een lach mee naar Amsterdam. Dat geldt ook voor Donny van de Beek, die zich sinds een paar dagen Oranje-international mag noemen.

"Van dat moment had ik al lang gedroomd", blikt de middenvelder terug op zijn invalbeurt tegen Roemenië. "Het is weer een belangrijke stap in mijn carrière. Nu wil ik die lijn doortrekken en meer interlands spelen."

Donny van de Beek maakt als invaller voor Steven Berghuis zijn debuut voor het Nederlands elftal

Opvallend genoeg was de lijn van Van de Beek vlak voor de interlandperiode bij zijn club juist dalende. Was hij aan het begin van het seizoen nog een onomstreden basisspeler, sinds 17 september maakte hij nooit meer de negentig minuten vol.

In de laatste competitiewedstrijd (tegen FC Utrecht) had Van de Beek zelfs geen basisplaats meer, omdat Siem de Jong de voorkeur kreeg van Keizer.

Puzzelen op het middenveld

Een groot succes werd dat niet, getuige de 2-1 nederlaag. De trainer is naar eigen zeggen dan ook nog steeds op zoek naar de beste invulling van zijn middenlinie.

"Het loopt nog niet lekker. Het is een afweging tussen dominant spelen en de juiste balans op het middenveld. Met Van de Beek hebben we meer controle, Siem de Jong heeft iets meer diepgang. En vergeet ook Frenkie de Jong niet", aldus Keizer.

Donny van de Beek

Daarbij heeft Siem de Jong nog het voordeel dat hij wat makkelijker tot scoren komt dan zijn concurrenten. Dat weet Van de Beek ook. "Dat is zijn kwaliteit. Ik ben een ander soort speler."

"Maar ik heb het ook in me om veel doelpunten te maken. Dat had ik in de jeugd al en eerder ook in het eerste. Maar op dit moment even niet. Al kan dat vanavond weer veranderen. Als 'ie er dan net wel ingaat, dan ligt het weer helemaal anders. Ik zal er snel weer staan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl