Jørgensen: spelen in de Premier League is voor iedereen een droom

Nicolai Jørgensen heeft een rare week achter de rug. Een transfer naar Newcastle United leek slechts een kwestie van tijd, maar uiteindelijk was hij woensdagavond een van de pijlers waarop Feyenoord het bekersucces tegen PSV bouwde. "Ik had mijn koffers nog niet klaar staan", zegt hij vrijdagmiddag over de afgeketste transfer naar de club uit de Premier League.

Voor PSV al duidelijkheid

De Deen ervoer alle geruchten over een vertrek uit De Kuip niet als een gekkenhuis. "Het was meer een zaak voor mijn zaakwaarnemer en de club. Je hoort veel, probeert te focussen, maar je bent ook wat in de war. Uiteindelijk wist ik voor het bekerduel met PSV al dat ik zou blijven. Maandag was de deadline voor de clubs."

Jørgensen speelde sterk tegen PSV en Feyenoord plaatste zich ogenschijnlijk gemakkelijk via de Eindhovense koploper van de eredivisie voor de halve finales van de KNVB-beker.

Gretig

Trainer Giovanni van Bronckhorst zag een gedreven spits aan het werk, die 'meters maakte' en passie toonde. "Je zag de gretigheid bij hem. Hij speelde sterk", complimenteerde de oefenmeester de aanvaller. "Hij heeft Newcastle uit zijn hoofd gezet."

Van Bronckhorst blij met blijven Jørgensen

Volgens Jørgensen is dat ook zo. Voor de Deen is het simpel. "Zolang ik hier ben, geef ik alles. Ik ben hier gelukkig en ben er trots op om voor Feyenoord te spelen. Als de dag komt, dan is het kennelijk het juiste moment", zegt hij over een mogelijk vertrek bij de landskampioen in een later stadium.

"Het is voor elke voetballer een droom in de Premier League te spelen. Als ik hard blijf werken, komt er wel een club. Ik kan ook in een andere competitie slagen. Ik denk dat ik klaar ben voor een volgende stap, maar nu ben ik bij Feyenoord."

STER reclame