El Ahmadi: hele team heeft karakter getoond

Karim El Ahmadi was een blij man na de bekerwinst van Feyenoord op PSV. De middenvelder genoot van de sfeer in De Kuip.

"Het was een beetje een ouderwetse avond, met de supporters die achter het team stonden. Het seizoen was als het ware afgelopen bij een verlies. Ik denk dat we onder druk stonden, maar het hele team heeft karakter getoond", aldus El Ahmadi. "We hebben nu hopelijk iets om naartoe te leven. We weten wat ons te doen staat: de beker winnen. Daar gaan we vol voor."

Jørgensen

El Ahmadi bleek onder de indruk van de prestatie van Nicolai Jørgensen, die deze week een transfer naar Newcastle United zag afketsen. De Deen stond in de basis en scoorde de derde treffer voor Feyenoord, maar zag die afgekeurd worden na bestudering van de videobeelden: hij stond buitenspel.

"Veel jongens zouden ermee zitten als zo'n deal niet doorgaat, maar hij is cool gebleven. Ik heb hem er de hele week niet over gehoord. Knap van die jongen", was El Ahmadi vol lof over zijn ploeggenoot.

De Jong: zijn benadeeld door scheidsrechter

Luuk de Jong vond het optreden van scheidsrechter Pol van Boekel ondermaats. Tien minuten voor rust scoorde Vilhena uit een afgeslagen corner die volgens PSV ten onrechte was toegekend. Ook kwam er geen tweede gele kaart voor Malacia na een overtreding op Arias, terwijl die van de Eindhovenaren wel gegeven had mogen worden door de scheidsrechter. "Wij zijn benadeeld, maar ik wil hem niet de schuld geven voor het verlies", aldus De Jong.

Trainer Phillip Cocu was helder in zijn commentaar na de wedstrijd: "Er zijn dingen gebeurd waar we onze ogen niet voor moeten sluiten. Ik ga de scheidsrechter niet de schuld geven, maar hij heeft wel invloed gehad op het verloop van deze wedstrijd. Hij nam een paar heel ongelukkige beslissingen."

STER reclame