Het boek van Willem Vermeend en Rian van Rijbroek dat uit de handel is gehaald
NOS NieuwsAangepast

Podcast #DeDag: 'Het viel op dat een stuk tekst wél klopte'

Vandaag in De Dag

Hij vond dat er veel onnauwkeurigheden in het boek De wereld van cybersecurity en cybercrime stonden, maar toen techjournalist Joost Schellevis een passage vond die wél klopte, viel het pas op. Het bleek geplagieerd. Het boek van oud-minister Willem Vermeend en zelfverklaard cyberexpert Rianne van Rijbroek werd gisteren uit de schappen gehaald. In de podcast vertelt Schellevis over zijn ontdekking.

Het kabinet-Rutte III regeert vandaag honderd dagen. Van veel nieuwe wetgeving is nog geen sprake, maar de tevredenheid binnen de coalitie overheerst, vertelt politiek verslaggever Joost Vullings. Er wordt wel eens gezegd dat Rutte binnenskamers erg driftig kan zijn, maar daar is nu geen sprake van. "Hij vindt het regeren echt leuk."

Het is vandaag Groundhog Day, de dag waarop een Amerikaanse bosmarmot (aan de hand van de lengte van zijn schaduw) voorspelt hoe lang de winter nog duurt. Het is ook de naam van de gelijknamige cultfilm die vandaag 25 jaar geleden in première ging. Grote kans dat je die klassieker ooit gezien hebt. Volgens filmkenner Robbert Blokland heeft het best lang geduurd voordat de film status kreeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl